Grillad sparris med hackat ägg och brynt smör
6 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
2 skivor kavring
2 hårdkokta ägg
ca 30 g ansjovis
50 g smör
20 färska gröna sparrisar
1 msk olivolja
flingsalt och nymalen peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.
Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och har en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen.
Pensla en grillpanna med olivolja, grilla sparrisen i 5–10 minuter beroende på tjocklek. De ska vara lite mjuka men fortfarande ha lite tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar och strö över ansjovis, ägg och brödsmulor. Ringla över det brynta smöret. Strö över flingsalt och svartpeppar. Servera genast.
Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Foto: Stefan Wettainen