Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad sparris med räkor och syrad grädde

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillad sparris med räkor och syrad grädde
Sparrisen går snabbt på grillen och serveras med räkor och mangold. Pricken över i:et är den syrade grädden, den lyfter rätten till nya höjder!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021Brand logo
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021

Grillad sparris med räkor och syrad grädde

Syrad grädde ger en fin balans till den grillade sparrisen och de lätt salta räkorna.

Bjud på grillad sparris med räkor och syrad grädde

4 portioner

Du behöver:

6 vita sparrisar
6 gröna sparrisar
200 g färska MSC-märkta räkor, skalade
1 näve späda mangoldblad

Syrad grädde:

2 dl vispgrädde
1 tsk flytande honung
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
3 msk dillolja (från laxsnittarna)

Garnering:

Färska kryddörter, gärna dill, körvel och krasse

Gör så här:

  1. Förbered och tänd grillen. Blanda grädden med honung, citronsaft, salt och peppar. Låt stå och dra i minst 15 minuter, gärna längre.
  2. Skala de vita sparrisarna. Skölj de gröna sparrisarna. Knäck ändarna av alla sparrisar och kasta dessa. Grilla alla sparrisar i 3–4 minuter på hög värme.
  3. Skär de grillade sparrisarna i bitar om ca 2 cm och fördela dem på 4 tallrikar eller i 4 skålar. Toppa med skalade räkor och mangoldblad.
  4. Blanda försiktigt grädden med dilloljan och servera till räkorna. Garnera med örter och servera.

Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth

Annons