Grillad sparris med räkor och syrad grädde
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Sparrisen går snabbt på grillen och serveras med räkor och mangold. Pricken över i:et är den syrade grädden, den lyfter rätten till nya höjder!
Annons
Grillad sparris med räkor och syrad grädde
Syrad grädde ger en fin balans till den grillade sparrisen och de lätt salta räkorna.
4 portioner
Du behöver:
6 vita sparrisar
6 gröna sparrisar
200 g färska MSC-märkta räkor, skalade
1 näve späda mangoldblad
Syrad grädde:
2 dl vispgrädde
1 tsk flytande honung
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
3 msk dillolja (från laxsnittarna)
Garnering:
Färska kryddörter, gärna dill, körvel och krasse
Gör så här:
- Förbered och tänd grillen. Blanda grädden med honung, citronsaft, salt och peppar. Låt stå och dra i minst 15 minuter, gärna längre.
- Skala de vita sparrisarna. Skölj de gröna sparrisarna. Knäck ändarna av alla sparrisar och kasta dessa. Grilla alla sparrisar i 3–4 minuter på hög värme.
- Skär de grillade sparrisarna i bitar om ca 2 cm och fördela dem på 4 tallrikar eller i 4 skålar. Toppa med skalade räkor och mangoldblad.
- Blanda försiktigt grädden med dilloljan och servera till räkorna. Garnera med örter och servera.
Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth
Annons