Grillad sparrispotatis med gräddfil
19 feb, 2018
AvRedaktionen
Frasig och härlig potatis med syrlig gräddfil som god kontrast. Toppa med salt, peppar och hackad dill. Hittar du inte sparrispotatis, använd mandelpotatis.
Annons
6 personer
Du behöver:
1,2 kg sparrispotatis
olja, till stekning
salt
färskmalen svartpeppar
1 ½ dl gräddfil
1 kruka dill
Gör så här:
Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten, cirka 8-10 minuter. Låt rinna av och skär i skivor på längden. Hetta upp en grillpanna med olja och stek potatisskivorna tills de får färg och blir spröda på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål, ringla över gräddfil, krydda med mer salt och peppar och strö över hackad dill.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons