Grillad sparrissallad med ätbara blommor
08 maj, 2019
AvRedaktionen
Somrig sallad med grillad sparris, brysselkål, salladslök och zucchini. Toppa med ätbara blommor och pressa över lite citron.
Annons
Receptet är ett utdrag från boken Grilla hur lätt som helst (Harper Collins) av Jessica Frej.
Det här receptet kom Jessica på i samband med arbetet med kokboken. Hon skulle laga lunch till teamet och grillade helt enkelt de grönsaker som fanns i kylen. Det blev så vackert och gott att det fick komma med i boken.
4 personer
Du behöver:
250 g sparris
250 g brysselkål
3 salladslökar
1 zucchini
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
200 g blandad sallad
1 citron
svartpeppar
ätbara blommor
Gör så här:
- Blanda alla grönsaker, utom sallad och citron, med olivolja och salt.
- Grilla på direkt och indirekt värme i cirka 10–15 minuter så att de blir genomtillagade och får fin färg.
- Lägg sallad i en skål och toppa med grönsakerna, svartpeppar och blommor och pressa över citron.
Recept: Jessica Frej
Foto: Lina Edienberg Adamo
Annons