Grillad tonfisk och avokado med nudlar och chimichurri
09 aug, 2018
AvRedaktionen
Grillad avokado blir fantastiskt gott, nötigare, krämigare och ännu rundare i smaken. Servera med grillad tonfisk, nudlar och chimichurri.
Annons
4 personer
Du behöver:
2 mogna avokador
olja, till pensling
salt
färskmalen svartpeppar
4 MSC-märkta färska tonfiskfiléer, ca 125 g/st
100 g rucola
150 frysta tinade edamamebönor
Chimichurri-sås:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl slätbladig persilja
1 kruka basilika
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflagor
5 msk olivolja
2 msk sherryvinäger
salt
färskmalen svartpeppar
Till servering:
250 g nudlar
Gör så här:
- Börja med chimichurry-såsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj persilja och basilika och hacka. Blanda lök, vitlök och de färska kryddörterna i en skål. Rör ner oregano, chiliflagor, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt fram till servering.
- Halvera och kärna ur avokadon, pensla snittytan med olja och grilla dem på snitt- ytan tills de får fina grillränder. Krydda med salt och peppar.
- Pensla tonfisken med olja, krydda med salt och peppar. Halstra den snabbt på grillen, cirka ½ minut per sida. Ta från grillen, de ska ha en rosa kärna, innertemperatur på cirka 32°.
- Skölj och torka rucolan. Tina edamamebönor. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd ner hälften av chimichurriröran med rucolan och fördela på 4 tallrikar. Skär tonfisken i tunna skivor och lägg på tallrikarna tillsammans med avokado, edamamebönor, nudlar och resterande sås.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons