Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad tonfisk med nudelsallad

12 okt, 2013
AvRedaktionen
Grillad tonfisk med nudelsallad.
Grillad tonfisk i en smakrik marinad med en smakrik nudelsallad och grillad lime. En riktig bjudrätt med tropiska smaker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter + 30 minuter marinad

Du behöver:

500 g MSC-märkt tonfisk i skivor

4 lime

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

200 g nudlar

1 färsk mango

1 gurka

1 chili

4 msk hoisinsås

3 msk koriander

Gör så här:

  1. Börja med att göra marinaden till tonfisken. Dela 2 lime och pressa saften i en påse. Riv i vitlöken och rör i oljan. Lägg tonfisken i påsen och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär mangon i bitar. Skiva gurkan. Hacka chilin fint. Blanda allt med nudlarna. Häll i hoisinsåsen och blanda väl. Vänd till sist i koriandern.
  4. Grilla tonfisken på båda sidor ute eller i grillpanna. Halvera de sista limefrukterna och grilla dem lätt.
  5. Skär tonfisken i skivor och servera med nudelsallad och grillad lime.
Grillad tonfisk med nudelsallad.
Grillad tonfisk med nudelsallad.

Av: Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons