Grillad zucchiniröra med mynta
14 apr, 2020
AvRedaktionen
Sugen på en god röra? Testa grillad zucchiniröra med mynta och mandel. Den grillade zucchinin ger ett härligt djup och smak åt den friska röran.
Annons
4 portioner
Grillad zucchiniröra:
4 zucchinier
Olivolja
Salt
1 hel torkad röd chili
1 ekologisk citron
½ kruka färsk basilika
½ kruka färsk mynta
1 dl olivolja
50 g mandlar
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Hackad mandel
Basilika
Mynta
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Skölj och torka zucchinierna.
- Gnid in skalen med lite olja och salt.
- Hacka den torkade chilin och fördela ungefär hälften över zucchinierna.
- Grilla hela över fin glöd i 35–40 minuter, tills zucchinierna är mjuka och har fått fin färg.
- Ta från grillen och låt svalna.
- Riv citronskalet fint och pressa ut saften.
- Mosa zucchinierna i en matberedare med basilika, mynta, olivolja, mandlar, resten av den torkade chilin, skal och saft från citronen.
- Mixa till en fint mos.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt lite extra citron.
- Servera röran i en skål.
- Garnera med några finhackade mandlar samt basilika- och myntablad.
- Droppa olivolja över och servera till de grillade bröden.
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
Grillad zucchini med bönor och salta mandlar
Annons