Grillad zucchinisallad med mozzarella
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
En sallad är så mycket mer än bara isbergssallad och tomater. Denna ljumna sallad med mozzarella för tankarna till sommar, sol och värme!
Annons
Grillad zucchinisallad med mozzarella
Dröm dig bort till varmare bredgrader med denna Medelhavs-inspirerade sallad!
8 bufféportioner
Du behöver:
2 zucchini
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Bakade tomater:
400 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Basilikaolja:
1 kruka basilika
½ dl olivolja
1 msk citronsaft
Till servering:
200 g mozzarella
½ kruka basilika
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Halvera tomaterna och vänd ner dem i olja och balsamvinäger i ett ugnsfat. Salta och peppra och baka i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
- Mixa basilikablad, olja och citronsaft i en minihackare till en slät grön olja.
- Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem med olja på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Stek i en grillpanna på hög värme så skivorna får tydliga grillränder. Lägg på ett serveringsfat.
- Fördela de bakade tomaterna över zucchinin på fatet. Riv bitar av mozzarella och lägg ovanpå. Droppa basilikaolja över, garnera med basilika, peppra lätt och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons