Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade blomkålskotletter med gremolata

27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillade blomkålskotletter med gremolata
Grönsaker på grillen är en trend som bara växer för varje år. Bjud på grillade blomkålskotletter med fräsch gremolata. Supergott, grönt och grillvänligt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

GRILLADE BLOMKÅLSKOTLETTER MED GREMOLATA

Så enkelt, men otroligt gott! Missa inte att grilla blomkål i vår.

Bjud på grillade blomkålskotletter med gremolata

2 portioner

Du behöver:

1 blomkålshuvud
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gremolata:

1 knippe slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
25 g parmesan

Gör så här:

  1. Skär botten av blomkålen och dela blomkålshuvudet i fyra skivor. Pensla skivorna med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla skivorna 3–4 minuter på varje sida.
  2. Blanda hackad persilja med pressad vitlök och rivet citronskal. Rör ner riven parmesan. Strö gremolatan över blomkålskotletterna och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons