Grillade blomkålskotletter med gremolata
27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Grönsaker på grillen är en trend som bara växer för varje år. Bjud på grillade blomkålskotletter med fräsch gremolata. Supergott, grönt och grillvänligt.
Annons
GRILLADE BLOMKÅLSKOTLETTER MED GREMOLATA
Så enkelt, men otroligt gott! Missa inte att grilla blomkål i vår.
2 portioner
Du behöver:
1 blomkålshuvud
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gremolata:
1 knippe slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
25 g parmesan
Gör så här:
- Skär botten av blomkålen och dela blomkålshuvudet i fyra skivor. Pensla skivorna med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla skivorna 3–4 minuter på varje sida.
- Blanda hackad persilja med pressad vitlök och rivet citronskal. Rör ner riven parmesan. Strö gremolatan över blomkålskotletterna och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons