Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grilla fruktspett med lönnsirap – så gör du

02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Grilla fruktspett med lönnsirap – så gör du
Javisst kan du grilla frukt, de söta smakerna växer! Dessa grillade fruktspett toppas med inget mindre än lönnsirap, lakritspulver och vit choklad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Grillade fruktspett med lönnsirap

Använder du träspett – blötlägg dem före grillningen.

4 portioner

Du behöver:

500 g jordgubbar
½ ananas
2 nektariner
2 msk smakneutral olja

Till servering:

Lakritspulver
50 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
1 dl lönnsirap

Gör så här:

  1. Förbered och tänd grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär bort skalet på ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar. Skölj nektarinerna, ta ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor.
  2. Trä upp frukten på spett. Pensla med lite olja och grilla 3–4 minuter på varje sida tills frukten får fina grillränder.
  3. Hacka chokladen och vänd ihop med yoghurten. Strö över lite lakritspulver på spetten och servera med yoghurt och lönnsirap.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Annons