Grilla fruktspett med lönnsirap – så gör du
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Javisst kan du grilla frukt, de söta smakerna växer! Dessa grillade fruktspett toppas med inget mindre än lönnsirap, lakritspulver och vit choklad!
Annons
Grillade fruktspett med lönnsirap
Använder du träspett – blötlägg dem före grillningen.
4 portioner
Du behöver:
500 g jordgubbar
½ ananas
2 nektariner
2 msk smakneutral olja
Till servering:
Lakritspulver
50 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
1 dl lönnsirap
Gör så här:
- Förbered och tänd grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär bort skalet på ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Dela varje skiva i 4 bitar. Skölj nektarinerna, ta ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor.
- Trä upp frukten på spett. Pensla med lite olja och grilla 3–4 minuter på varje sida tills frukten får fina grillränder.
- Hacka chokladen och vänd ihop med yoghurten. Strö över lite lakritspulver på spetten och servera med yoghurt och lönnsirap.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft
Annons