Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade havskräftor med färskostsröra

17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillade havskräftor med färskoströra
Visst är det lite pilligt att äta grillade havskräftor men det är värt det! Lite wasabi i färskoströran ger ett extra sting till rätten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

Grillade havskräftor med färskostsröra

Underbart gott men lite pilligt och kladdigt. Glöm inte att duka med gott om våtservetter!

Bjud på grillade havskräftor med färskoströra

6 portioner

Du behöver:

12–18 havskräftor
½ dl hackad körvel
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
¼ tsk chiliflingor

Färskostsröra:

150 g naturell färskost
3 msk mjukt smör
4 msk hackad körvel
½ msk wasabi

Till servering:

½ baguette

Gör så här:

  1. Ta bort skal och tarm från kräftstjärtarna men låt gärna huvud och klor sitta kvar.
  2. Hacka körvel och vänd ihop med olivolja, pressad vitlök, chiliflingor och salt och peppar. Lägg ner hummerstjärtarna och kryddoljan i en fryspåse och låt marinera i kylskåpet i ett par timmar.
  3. Blanda färskosten med mjukt smör, hackade kryddörter och smaka av med wasabi till önskad styrka. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär baguetten i tunna skivor och pensla olivolja på alla sidor. Strö salt över och rosta gyllene i en stekpanna, i ugnen eller på grillen.
  5. Grilla havskräftorna i ugnen eller på grillen i ca5 minuter. Servera de grillade havskräftorna med ostkräm, bröd och kryddörter.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

Annons