Grillade havskräftor med färskostsröra
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Visst är det lite pilligt att äta grillade havskräftor men det är värt det! Lite wasabi i färskoströran ger ett extra sting till rätten.
Annons
Grillade havskräftor med färskostsröra
Underbart gott men lite pilligt och kladdigt. Glöm inte att duka med gott om våtservetter!
6 portioner
Du behöver:
12–18 havskräftor
½ dl hackad körvel
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
¼ tsk chiliflingor
Färskostsröra:
150 g naturell färskost
3 msk mjukt smör
4 msk hackad körvel
½ msk wasabi
Till servering:
½ baguette
Gör så här:
- Ta bort skal och tarm från kräftstjärtarna men låt gärna huvud och klor sitta kvar.
- Hacka körvel och vänd ihop med olivolja, pressad vitlök, chiliflingor och salt och peppar. Lägg ner hummerstjärtarna och kryddoljan i en fryspåse och låt marinera i kylskåpet i ett par timmar.
- Blanda färskosten med mjukt smör, hackade kryddörter och smaka av med wasabi till önskad styrka. Krydda med salt och peppar.
- Skär baguetten i tunna skivor och pensla olivolja på alla sidor. Strö salt över och rosta gyllene i en stekpanna, i ugnen eller på grillen.
- Grilla havskräftorna i ugnen eller på grillen i ca5 minuter. Servera de grillade havskräftorna med ostkräm, bröd och kryddörter.
Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Annons