Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade kokosräkor

04 feb, 2014
AvRedaktionen
Exotiska söta och heta toner! Fisk och skaldjur behöver inte marinera lika länge som kött, här kan det räcka med någon timme.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillade kokosräkor.
Grillade kokosräkor.

8 personer

Du behöver:

900 g ekologiska jätteräkor (råa)

5 limeblad

3 citrongräs

1 mild röd chilifrukt

2 klyftor vitlök

1 lime (rivet skal)

1 msk strösocker

2 tsk fisksås

1 1/2 dl kokosmjölk

Gör så här:

Skala räkorna men behåll stjärtfena och huvud. Finhacka limeblad, citrongräs, skiva chili och vitlök, och blanda med rivet limeskal. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, marinera räkorna i 1 timme i kylen och grilla tills de är vackert

Annons