Grillade korianderfyllda kycklinglår med mango- och papayasalsa
Kycklinglårfilét blir saftigt och gott och är lätt att grilla. Salsan är både fruktig och kryddig, och passar bra till kycklingens vitlöks- och koriandersmak.
18 kycklinglårfiléer
5 vitlöksklyftor (finhackade)
1/2 dl hela korianderfrön
1/2 dl honung
1 sötpotatis (skivad)
1 zucchini (skivad)
2 fänkål (i bitar)
olja (till pensling)
salt och nymalen svartpeppar
Mango- och papayasalsa:
• 3 schalottenlökar
• 2 msk vitvinsvinäger
• 1 mango
• 1 papaya
• 1 avokado
• 2 limer (saften)
• 1 tsk sambal oelek
• 1 kruka koriander
Börja med salsan. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka den mjuk i vinägern blandad med lite vatten. Låt svalna.
Skär mango, papaya och avokado i centimeterstora bitar. Blanda med den vinägerkokta löken och smaka av med limesaft, sambal oelek och finhackad koriander.
Blanda hackad vitlök med korianderfrön och honung. Bred ut lårfiléerna, salta och peppra, och fyll kycklinglåren med blandningen. Rulla ihop och trä upp filéerna på spett, tillsammans med skivad sötpotatis, zucchiniskivor och fänkålsbitar.
Pensla spetten med olja och salta och peppra. Grilla spetten runt om på medelvärme. Kon-trollera att köttet är genomstekt. Servera direkt med salsan.