Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Grillade korianderfyllda kycklinglår med mango- och papayasalsa

03 nov, 2008
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kycklinglårfilét blir saftigt och gott och är lätt att grilla. Salsan är både fruktig och kryddig, och passar bra till kycklingens vitlöks- och koriandersmak.

 

18 kycklinglårfiléer

5 vitlöksklyftor (finhackade)

1/2 dl hela korianderfrön

1/2 dl honung

1 sötpotatis (skivad)

1 zucchini (skivad)

2 fänkål (i bitar)

olja (till pensling)

salt och nymalen svartpeppar

 

Mango- och papayasalsa:

• 3 schalottenlökar

• 2 msk vitvinsvinäger

• 1 mango

• 1 papaya

• 1 avokado

• 2 limer (saften)

• 1 tsk sambal oelek

• 1 kruka koriander

 

Börja med salsan. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka den mjuk i vinägern blandad med lite vatten. Låt svalna.

Annons

Skär mango, papaya och avokado i centimeterstora bitar. Blanda med den vinägerkokta löken och smaka av med limesaft, sambal oelek och finhackad koriander.

Blanda hackad vitlök med korianderfrön och honung. Bred ut lårfiléerna, salta och peppra, och fyll kycklinglåren med blandningen. Rulla ihop och trä upp filéerna på spett, tillsammans med skivad sötpotatis, zucchiniskivor och fänkålsbitar.

Pensla spetten med olja och salta och peppra. Grilla spetten runt om på medelvärme. Kon-trollera att köttet är genomstekt. Servera direkt med salsan.

 

Annons