Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade kycklinglår med jalapeño-aoili

07 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Kycklinglårfilé är tacksamt att grilla, den tål tuffare tag än kycklingbröst och blir dessutom saftigare. Servera med aioli och en sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillade kycklinglår med jalapeño-aoili.
Grillade kycklinglår med jalapeño-aoili.

4 personer

Tips! Blötlägg träspetten i vatten en halvtimme, så de inte börjar brinna. Tänk på att alla ingredienserna till aiolin ska vara rumstempererade innan du börjar.

Du behöver:

800 g kycklinglårfilé

Marinad:

60 g färsk ingefära (skalad och strimlad)

1 lime (rivet skal och saft)

2 vitlöksklyftor (pressade)

1 msk soja

1 msk sesamolja

Jalapeño-aioli:

1 vitlöksklyfta

1 äggula

2 dl olivolja

1 dl matolja

2 dl färsk koriander (finskuren)

1/2 dl färsk mynta (finskuren)

1 jalapeño (urkärnad och finstrimlad)

1/2 msk salt

1 lime (rivet skal av + 1 msk limesaft)

Till servering:

2 krukor vattenkrasse (eller någon späd fin sallad)

Annons

samt 1 knippe rädisor

Gör så här:

Blötlägg träspetten. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en rymlig skål. Lägg ner kycklingen och vänd runt. Plasta och ställ in i kylen 1 timme. Stöt vitlöken till aiolin i mortel och tillsätt äggulan. Rör ner oljorna, först mycket långsamt och droppvis, sedan i en stråle. Mixa de färska örterna med jalapeño, salt, limeskal och -saft i en mixer. Blanda ner örtmixen i aiolin. Trä upp köttet på små träspett (blötlagda i minst en halvtimme) och torka sedan av ytan från marinad. Grilla kycklingspetten i cirka 20 minuter. Vänd så de grillas jämnt. Kontrollera att köttet är genomgrillat och köttsaften genomskinlig. Servera spetten med aioli, och en sallad på vattenkrasse och skivade rädisor.

Annons