Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp
01 apr, 2016
AvRedaktionen
Kycklinglåren är en av de saftigaste och smakrikaste delarna på en kyckling. Speciellt om du väljer en ekologisk variant. Grillade jordärtskockor och yoghurtdipp är goda tillbehör.
Annons
4 personer
Grillade kycklinglår:
4 Reko kycklinglår
1⁄2 tsk salt
1 krm ”5-spice”
rivet skal av 1 citron
Gör så här:
Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.
Grillade jordärtskockor:
1 kg jordärtskockor
1 tsk salt
1 msk smör
Gör så här:
Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.
Tillbehör:
1⁄2 l turkisk yoghurt
1 knippe plocksalat
citronklyftor
1 gott surdegsbröd eller pitabröd
Gör så här:
Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.
Recept: Titti Qvarnström
Annons