Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.
Kycklinglåren är en av de saftigaste och smakrikaste delarna på en kyckling. Speciellt om du väljer en ekologisk variant. Grillade jordärtskockor och yoghurtdipp är goda tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Grillade kycklinglår:

4 Reko kycklinglår

1⁄2 tsk salt

1 krm ”5-spice”

rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Gnid in kycklinglåren med salt, ”5-spice” och citronskal. Tänd grillen och grilla kycklingen tills den är genomstekt och mör.

Grillade jordärtskockor:

1 kg jordärtskockor

1 tsk salt

1 msk smör

Gör så här:

Koka jordärtskockorna i saltat vatten (cirka 20 min). Dela skockorna med en gaffel. Smält smöret och pensla skockorna runt om. Grilla skockorna tills de är frasiga, pensla då och då med det smälta smöret.

Tillbehör:

1⁄2 l turkisk yoghurt

1 knippe plocksalat

citronklyftor

1 gott surdegsbröd eller pitabröd

Gör så här:

Servera med naturell, fet turkisk yoghurt, plocksalat, citronklyftor och bröd.

Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.
Grillade kycklinglår med jordärtskockor och yoghurtdipp.

Recept: Titti Qvarnström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons