Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0109_EMV1101.pdf

Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky

4 personer

Tid: 20 minuter

Servera gärna lättfräst bladspenat, rostad färskpotatis och/eller surdegsbröd till.

4 kycklingfiléer (gärna majskyckling)

lite olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

1 citron basilikablad till dekoration

citronsmörsky:

1 schalottenlök

2 msk olivolja

2 dl vitt vin

2 dl kycklingbuljong

1 ekologisk citron (saft och rivet skal)

2 msk smör

salt och nymald svartpeppar

2 tsk strösocker

Skär varje filé horisontellt i 2–3 skivor med en mycket vass kniv. Banka ut dem mellan smörpapper så tunt du kan med näven. Finhacka löken till skyn, och fräs den mjuk i oljan i en vid panna. Den får inte ta färg. Häll i vin, buljong, citronsaft och -skal och koka ner utan lock till två tredjedelar. Vispa i smöret i klickar och smaka av med salt, peppar och socker. Håll varmt. Pensla kycklingen med lite olja och grilla hastigt på het grill eller i grillpanna cirka 2 minuter på var sida. Salta och peppra. Dela citronen i halvor och grilla dem och bjud till kycklingen.

Recept: Liselott Forslin Foto Ulrika Ekblom

Annons