Grillade marinerade grönsaker
03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Det här är gott som en liten förrätt tillsammans med grillat bondbröd, eller som tillbehör till det mesta.
Annons
4 personer
Tid: 25 min
Du behöver:
1 squash
1 aubergine
1 röd paprika
1 gul paprika
3 små lökar, gärna färska knipplökar
Dressing:
5 finhackade vitlöksklyftor
rivet skal och pressad saft av 1 citron
4 msk olivolja
salt och nymalen peppar
Gör så här:
Grilla grönsakerna hela på glödbädd tills de är mjuka och lite svartbrända runtom. Låt dem svalna och dra skinnet av paprikan och skala löken. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Blanda vitlök, citronskal och citronsaft. Vispa i olivoljan, lite i taget, och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och lår dem marinera
Annons