Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade marinerade grönsaker

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Det här är gott som en liten förrätt tillsammans med grillat bondbröd, eller som tillbehör till det mesta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillade marinerade grönsaker.
Grillade marinerade grönsaker.

4 personer

Tid: 25 min

Du behöver:

1 squash

1 aubergine

1 röd paprika

1 gul paprika

3 små lökar, gärna färska knipplökar

Dressing:

5 finhackade vitlöksklyftor

rivet skal och pressad saft av 1 citron

4 msk olivolja

salt och nymalen peppar

Gör så här:

Grilla grönsakerna hela på glödbädd tills de är mjuka och lite svartbrända runtom. Låt dem svalna och dra skinnet av paprikan och skala löken. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Blanda vitlök, citronskal och citronsaft. Vispa i olivoljan, lite i taget, och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och lår dem marinera

Annons