Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det kanske låter lite konstigt att grilla persikor men den blir otroligt god! Servera med myntasirap och krämig vaniljgrädde och du har en härligt somrig dessert!
Annons
Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde
Värmen får persikornas smak att utvecklas och grillen ger dem snygga ränder!
4 portioner
Du behöver:
4 persikor
Myntasirap:
¾ dl rörsocker
1 ½ dl vatten
6 stjälkar färsk mynta
Vaniljgrädde:
1 vaniljstång
½ dl råsocker
5 dl grädde
Garnering:
50 g hackade
Saltade pistaschnötter
1 stjälk färsk mynta
Gör så här:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön och socker i grädden i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen minst en timme. Skölj, halvera och kärna ur persikorna. Grilla dem på snittytan så de får fina grillränder.
- Ställ en gjutjärnspanna på grillen. Häll ner socker, vatten och mynta. Koka upp och låt småkoka tills sockret smält. Lägg ner persikorna i sockerlagen och stek i 10–12 minuter, gärna under lock. Ös persikorna med lag då och då.
- Lyft upp vaniljstången ur grädden. Vispa grädden. Servera persikorna med vaniljgrädde, myntasirap, hackade pistaschnötter och färsk mynta.
Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth
Annons