Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde
Det kanske låter lite konstigt att grilla persikor men den blir otroligt god! Servera med myntasirap och krämig vaniljgrädde och du har en härligt somrig dessert!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MojitoglassBrand logo
Mojitoglass

Grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

Värmen får persikornas smak att utvecklas och grillen ger dem snygga ränder!

Bjud på grillade persikor med myntasirap och vaniljgrädde

4 portioner

Du behöver:

4 persikor

Myntasirap:

¾ dl rörsocker
1 ½ dl vatten
6 stjälkar färsk mynta

Vaniljgrädde:

1 vaniljstång
½ dl råsocker
5 dl grädde

Garnering:

50 g hackade
Saltade pistaschnötter
1 stjälk färsk mynta

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön och socker i grädden i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen minst en timme. Skölj, halvera och kärna ur persikorna. Grilla dem på snittytan så de får fina grillränder.
  2. Ställ en gjutjärnspanna på grillen. Häll ner socker, vatten och mynta. Koka upp och låt småkoka tills sockret smält. Lägg ner persikorna i sockerlagen och stek i 10–12 minuter, gärna under lock. Ös persikorna med lag då och då.
  3. Lyft upp vaniljstången ur grädden. Vispa grädden. Servera persikorna med vaniljgrädde, myntasirap, hackade pistaschnötter och färsk mynta.

Recept: Thomas Alcayaga Foto: Columbus Leth

Annons