Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett
13 feb, 2014
AvRedaktionen
Pilgrimsmusslor är en perfekt liten förrätt som gärna grillas i sista stund. Servera med en vinägrett gjord på kapris och pistasch. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal.
Annons
2 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
4 pilgrimsmusslor, helst färska, romsäck borttagen
Vinägrett:
1 msk olivolja
1 tsk pressad citron
några droppar flytande honung
2 tsk kapris
1 tsk grovt hackade pistaschmandlar
flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Börja med att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med olja. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson
Annons