Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett

13 feb, 2014
AvRedaktionen
Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.
Pilgrimsmusslor är en perfekt liten förrätt som gärna grillas i sista stund. Servera med en vinägrett gjord på kapris och pistasch. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 pilgrimsmusslor, helst färska, romsäck borttagen

Vinägrett:

1 msk olivolja

1 tsk pressad citron

några droppar flytande honung

2 tsk kapris

1 tsk grovt hackade pistaschmandlar

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Börja med att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med olja. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.

Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.
Grillade pilgrimsmusslor med kapris- och pistaschvinägrett.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons