Grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja
19 apr, 2022
AvLinn Grubbström
Årets bästa tillbehör hittar du här – grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja.
Annons
Grillade pimientos de padrón och potatisar med persiljeolja
Bästa snacksen!
4 portioner
Du behöver:
250 g padrónpaprika
2 msk olivolja
2 tsk chiliflingor
1 tsk flingsalt
Potatisar med persiljeolja:
1 kg färskpotatis
2 vitlöksklyftor
2 nävar bladpersilja
1 ekologisk citron
2 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj padrónpaprikorna och pensla dem med olja. Grilla dem i ca 2 minuter på varje sida på hög värme. Lägg dem över indirekt värme och grilla försiktigt i ca 6 minuter. Strö chili och salt över före servering.
- Skrubba potatisarna och koka dem i ca 12 minuter, tills nästan helt mjuka. Slå bort vattnet och pressa försiktigt ihop potatisarna lite med en träsked eller gaffel.
- Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persiljan fint. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda vitlök, persilja, citronzest, senap, olja, salt och peppar i en skål.
- Pensla potatisarna rikligt med persiljeolja och grilla ett par minuter, tills gyllene. Vänd potatisarna, pensla med mer olja och grilla i ytterligare ett par minuter.
Foto: Columbus Leth
Annons