Grillade plommon med jordgubbar och havrefras
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Grilla plommon, servera med jordgubbar och smörbakat havrefras och vaniljglass. Troligtvis en dessert du kommer göra om och om igen!
Annons
Grillade plommon med jordgubbar och havrefras
Magiska smaker med grillande plommon!
4 portioner
Du behöver:
8 plommon
2 msk smakneutral olja
500 g jordgubbar
Havrefras:
4 msk smör
4 msk strösocker
4 dl havregryn
Till servering:
Vaniljglass
Gör så här:
- Smält smöret i en panna. Blanda havregryn och strösocker i en skål, vänd runt. Lägg sedan i pannan och rosta lätt under ständig omrörning. Låt svalna.
- Förbered och tänd grillen. Skölj plommonen, kärna ur och skär i kvartar. Pensla med lite olja på alla sidor och grilla i 3–4 minuter på varje sida, tills de får fina grillränder.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Fördela grillade plommon och jordgubbar på tallrikar. Strö över havrefras och servera med vaniljglass.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft
Annons