Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade plommon med jordgubbar och havrefras

02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillade plommon med jordgubbar och havrefras
Grilla plommon, servera med jordgubbar och smörbakat havrefras och vaniljglass. Troligtvis en dessert du kommer göra om och om igen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Grillade plommon med jordgubbar och havrefras

Magiska smaker med grillande plommon!

grillade plommon med jordgubbar och havrefras

4 portioner

Du behöver:

8 plommon
2 msk smakneutral olja
500 g jordgubbar

Havrefras:

4 msk smör
4 msk strösocker
4 dl havregryn

Till servering:

Vaniljglass

Gör så här:

  1. Smält smöret i en panna. Blanda havregryn och strösocker i en skål, vänd runt. Lägg sedan i pannan och rosta lätt under ständig omrörning. Låt svalna.
  2. Förbered och tänd grillen. Skölj plommonen, kärna ur och skär i kvartar. Pensla med lite olja på alla sidor och grilla i 3–4 minuter på varje sida, tills de får fina grillränder.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Fördela grillade plommon och jordgubbar på tallrikar. Strö över havrefras och servera med vaniljglass.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Annons