Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade små skockor med citron och persilja

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är sällan det finns riktigt små fina delikatesskockor i Sverige. Vad som däremot faktiskt fungerar är att koka stora skockor halvmjuka, dela dem, låta dem rinna av och sedan grilla dem.

Beräkna 2 små eller 1 stor skocka per person. Små skockor: Klyv dem råa, pensla dem med olivolja och grilla dem i ca 10 minuter i grillpanna eller på utomhusgrill. Se till att inte värmen är för hög, för då bränner de sönder innan de hinner bli klara. Väljer du stora skockor bör de förkokas ca 15 minuter. Låt dem rinna av ordentligt. Pensla dem sedan med olja och grilla i ytterligare 15 minuter.

Servera som på bilden, med klyftor av citron och finhackad persilja. Finhackad vitlök är också gott att strö över. Doppa skockorna i en god olivolja eller smält smör när de ska ätas.

Annons