Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade tomater med knapriga parmachips

26 okt, 2015
AvRedaktionen
Grillade tomater med knapriga parmachips. Gott som förrätt, del av en större buffé eller till grillad fisk eller kött.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grillade tomater med knapriga parmachips.
Grillade tomater med knapriga parmachips.

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

100 g parmaskinka

6–8 tomater (gärna olika färger)

2–3 skivor dagsgammalt bröd

1 dl finhackad bladpersilja och basilika

1 vitlöksklyftor (finhackad)

1/2 dl olivolja

salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg parmaskinkan på en form med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 150° i 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Dela tomaterna och lägg på ett ugnsfast fat.
  3. Smula ner brödet i en skål och blanda med örter, finhackad vitlök och olivolja. Tillsätt några nypor salt och lite grovmalen svartpeppar.
  4. Lägg en sked av brödröran på varje tomathalva och bred ut. Grilla mitt i ugnen på 225° i cirka 5 minuter eller tills vitlökstäcket fått en fin gyllene färg.
  5. Servera de varma tomaterna med de knapriga parmachipsen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons