Grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon
25 maj, 2022
AvTimm Vladimir
I den här efterrätten har vi uppgraderat det klassiskt grillade pinnbrödet med kanelbullesmak, hallon och vaniljglass.
Annons
Grillat pinnbröd med kanelbullesmak och hallon
Barnsligt gott! Pimpat med kanelbullesmak.
6 pinnbröd
Du behöver:
25 g jäst
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk strösocker
½ tsk malen kardemumma
¼ tsk salt
8 ¹³ dl (500 g) vetemjöl
75 g smör
Kanelfyllning (remons):
1 tsk malen kanel
1 dl (100 g) farinsocker
100 g rumsvarmt smör
Till servering:
200 g färska hallon
1 ekologisk lime
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
13 liter vaniljglass
Gör så här:
- Tänd grillen. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Blanda ner lite mjöl i taget. Arbeta i en degblandare i 6–7 minuter, tills degen är mjuk och smidig och släpper fån skålens kanter.
- Tillsätt smör och arbeta in i degen. Låt jäsa övertäckt i rumsvärme, till dubbel storlek.
- Rör ihop kanel, farinsocker och mjukt smör till fyllningen.
- Slå upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en storlek på 40x30 cm. Fördela fyllningen över halva ytan och vik den andra över. Skär degen i 12 strimlor och vrid bitarna runt grillpinnar. Grädda bröden över grillen tills gyllene och genomgräddade.
- Skölj och torka hallonen. Mosa 2/3 av dem med gaffel i en skål. Smaka av med finrivet limeskal, limesaft, socker och vaniljsocker. Servera de nygräddade bröden med mosade hallon, hela hallon och glass.
Foto: Columbus Leth
Annons