Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grilled mac ’n’ cheese med nachos

20 jan, 2016
AvRedaktionen
Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos.
Krämiga, chiliheta makaroner möter söt majs och krispiga nachos i denna maffiga toast som passar perfekt till brunch eller när det finns matrester som behöver tas tillvara. Istället för nachos går det även bra att använda ostbågar eller chips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 port

Tid: 30 min

Du behöver:

4 skivor Pågen JätteFranska

2 dl kokta makaroner

2 msk vispgrädde

½-1 grön chili, finhackad

1 dl majskorn

1-2 dl riven + 4-6 skivor vällagrad ost, t ex cheddar

½ gul lök, skivad

1 näve nachos (gärna med ostsmak)

Till servering:

Chili sauce eller tomatsalsa

Salt och svartpeppar

Smör till bredning och stekning

Gör så här:

  1. Värm upp makaronerna med grädde, chili och majs i en kastrull och låt grädden puttra in under omrörning
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Smöra brödet och fördela makaronerna på två av brödskivorna. Lägg därefter på lök, nachos och ostskivor. Lägg på de två kvarvarande brödskivorna.
  4. Stek mackorna gyllenbruna i smör.
  5. Skär varje macka i två och servera direkt!
Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos.
Grilled mac ’n’ cheese med chili, majs och nachos. Recept och foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons