Grilled mac ’n’ cheese med nachos
20 jan, 2016
AvRedaktionen
Krämiga, chiliheta makaroner möter söt majs och krispiga nachos i denna maffiga toast som passar perfekt till brunch eller när det finns matrester som behöver tas tillvara. Istället för nachos går det även bra att använda ostbågar eller chips.
Annons
2 port
Tid: 30 min
Du behöver:
4 skivor Pågen JätteFranska
2 dl kokta makaroner
2 msk vispgrädde
½-1 grön chili, finhackad
1 dl majskorn
1-2 dl riven + 4-6 skivor vällagrad ost, t ex cheddar
½ gul lök, skivad
1 näve nachos (gärna med ostsmak)
Till servering:
Chili sauce eller tomatsalsa
Salt och svartpeppar
Smör till bredning och stekning
Gör så här:
- Värm upp makaronerna med grädde, chili och majs i en kastrull och låt grädden puttra in under omrörning
- Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Smöra brödet och fördela makaronerna på två av brödskivorna. Lägg därefter på lök, nachos och ostskivor. Lägg på de två kvarvarande brödskivorna.
- Stek mackorna gyllenbruna i smör.
- Skär varje macka i två och servera direkt!
Annons