Grillfat med ryggbiff och cheddarchips
20 apr, 2020
AvRedaktionen
Lyxigt grillfat till sommaren! Grillfat med ryggbiff och krispiga cheddarchips. Köttet grillas med reverse sear-tekniken – värme först, bryna på slutet.
Annons
6 portioner
PS! Rekommendation: Tillaga köttet först, sedan grillar du det på en stekyta.
Ryggbiff reverse sear:
500 g ryggbiff i hel bit
4 msk Hardcore Carnivore Black eller annan grillkrydda
Cheddarchips:
100 g cheddarost
Tillbehör:
Gorgonzola
Honung spetsad med grovkorning senap
Anchochili-pulver
Gör så här:
- Putsa köttet från eventuella hinnor.
- Klappa in hela biten med Hardcore Carnivore Black.
- Sätt in en digital termometer i tjockaste delen av köttet.
- Tillaga köttet på indirekt grillvärme på 100°–130° tills du nästan når önskad stektemperatur, medium rare 54° och medium 60°, det tar mellan 50–60 minuter beroende på grillvärme och tjocklek på köttet.
- Ta från värmen och låt vila under folie.
- Precis innan servering ger du köttet en härlig stekyta genom att grilla det på en het grill.
Gör cheddarchips så här:
- Under tiden köttet grillar, gör cheddarchips. Riv osten, lägg små högar, cirka 4 cm i diameter, av den på bakplåtspapperksklädd plåt.
- Grädda på 200° mitt i ugnen tills osten smält och blivit gyllene, cirka 6 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
Vid servering:
- Skiva upp köttet på en stor skärbräda, servera med bitar av gorgonzola, ringla över honung kryddad med grovkornig senap och strö över anchochilipulver.
Recept: Jess Pryles
Foto: Hardcorecarnivore.com
LÄS MER:
Grillad ryggbiff med fänkålssallad och tryffelsmör
Annons