Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grissini med rosmarin & blandade frön

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Grissini med rosmarin & blandade frön.
Grissini är hur gott som helst som snacks till fördrinken – eller bara rätt upp och ner. Servera gärna tillsammans med ost och charkuterier.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 brödpinnar

Tid: cirka 2 timmar och 15 minuter

Du behöver:

25 g jäst

1 tsk salt

2 tsk strösocker

1 1/2 dl ljummet vatten

1 äggvita

1/2 dl god olivolja

1 msk färsk rosmarin (hackad) eller 1–2 tsk torkad

5 dl vetemjöl

Strössel:

flingsalt

sesamfrön, svarta och vita

pumpafrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av vattnet och rör om. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke. Blanda ner äggvitan, olivoljan och resten av vattnet i bunken med den utrörda jästen. Hacka de färska rosmarinbladen och blanda dessa i degen, eller tillsätt den torkade. Tillsätt mjölet, lite i taget tills degen går ihop. Jäs degen under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, knappt 1 cm i diameter. Pensla med vatten och strö över flingsalt, sesam- och pumpafrön. Grädda brödpinnarna i ugnen i ca 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

Grissini med rosmarin & blandade frön.
Grissini med rosmarin & blandade frön.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons