Grön ärtsoppa med räkor och wasabikräm
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Grön ärtsoppa går enkelt att förbereda och ha på vänt i kylen. Servera soppan kall och toppa med wasabikräm, räkor och dill eller persilja.
Annons
4 personer
Du behöver:
1 schalottenlök
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl ärter
1/2 liter hönsbuljong
salt
färskmald svartpeppar
4 msk crème fraiche
Wasabikräm:
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk wasabi
2 tsk citronsaft
2 krm salt
Tillbehör:
24 skalade räkor
1/2 citron, saften
2 msk hackad dill
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tills den mjuknar, men inte får färg. Tillsätt vitt vin och låt koka in tills en tredjedel återstår. Lägg ner ärter och buljong i kastrullen och låt småkoka i 10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Ta soppan från värmen, mixa med stavmixer och sila den. Rör ner crème fraiche och låt stå i kylen till servering.
- Blanda wasabi med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt. Låt stå kallt 30 minuter så smakerna hinner sätta sig.
- Vänd räkorna i lite citronsaft, krydda med salt och peppar. Toppa soppan med wasabikräm, räkorna och dill.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Annons