Grön pizza med hummus och fetaost
2 pizzor
Du behöver:
2 färdiga pizzadegar
2 pkt hummus med grön ärta (Sevan)
0,5-1 st zucchini beroende på storlek
1 knippe sparris
1 knippe salladslök
150 g fetaost
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka basilika
Örtdressing att ringla över pizzan:
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk honung
salt och peppar enligt smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på den temperatur som beskrivs på förpackningen av pizzadeg.
2. Hyvla/skär zucchinin tunt. Lägg på ett fat och strö över salt, vänd om. Låt stå ett par minuter för att vätskan ska släppa. Krama sedan ur zucchinin (detta gör att pizzan blir mindre blöt).
3. Mixa ihop ingredienserna till den gröna dressingen.
4. Hacka salladslök och skär sparris i lagom stora bitar.
5. Lägg pizzadegen på bakplåtspapper och kavla så tunn som du önskar. Bred ut ett lager av hummus med grön ärta jämt över pizzan. Toppa med zucchini, sparris, vårlök och fetaost. Grädda i ugn enligt instruktionerna till pizzadegen.
6. När pizzan är klar, ringla över den gröna dressingen och toppa med pistagenötter och färsk basilika.
Foto och recept: Sevan