Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Grön smörgåstårta med fikon och valnötter

11 jun, 2015
AvRedaktionen
Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.
Ett utsökt, laktovegetariskt alternativ till smörgåstårta där fikon, valnötter och honung ger tårtan det lilla extra. Man vill bara ha mer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

1 runt smörgåstårtebröd (recept här >>)

Getostcreme:

200 g chèvre

1 dl crème fraiche

Rucolapesto:

100 g rucola

4 msk olivolja

1 tsk svartpeppar

2 krm salt

1/2 dl valnötter

1 vitlöksklyfta

Basilikacreme:

2 dl crème fraiche

2 dl grekisk yoghurt (10 % fett)

2 krukor basilika (ca 2 dl)

Garnering:

4 färska fikon

1 1/2 dl valnötter

3 msk flytande honung

Gör så här:

Skär bort kanterna på chèvren. Mixa tillsammans med crème fraiche till en slät röra. Mixa rucolapeston till bredbar konsistens. Bred först ut getosten på ett bröd, rucolapeston på det andra och basilikacreme på det tredje. Lägg på en brödskiva på toppen.

Mixa basilikakrämen till en slät konsistens och bred den runt tårtan.

Dela fikonen i halvor, så det blir en fikonhalva per person. Lägg valnötter i mitten, placera fikonen runtomkring och ringla på lite flytande honung över hela tårtan.

Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.
Grön smörgåstårta med fikon och valnötter.

Recept: Karin Ström och Lina Eidenberg Adamo
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons