Grön smörgåstårta med fikon och valnötter
8 personer
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
1 runt smörgåstårtebröd (recept här >>)
Getostcreme:
200 g chèvre
1 dl crème fraiche
Rucolapesto:
100 g rucola
4 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
2 krm salt
1/2 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
Basilikacreme:
2 dl crème fraiche
2 dl grekisk yoghurt (10 % fett)
2 krukor basilika (ca 2 dl)
Garnering:
4 färska fikon
1 1/2 dl valnötter
3 msk flytande honung
Gör så här:
Skär bort kanterna på chèvren. Mixa tillsammans med crème fraiche till en slät röra. Mixa rucolapeston till bredbar konsistens. Bred först ut getosten på ett bröd, rucolapeston på det andra och basilikacreme på det tredje. Lägg på en brödskiva på toppen.
Mixa basilikakrämen till en slät konsistens och bred den runt tårtan.
Dela fikonen i halvor, så det blir en fikonhalva per person. Lägg valnötter i mitten, placera fikonen runtomkring och ringla på lite flytande honung över hela tårtan.
Recept: Karin Ström och Lina Eidenberg Adamo
Foto: Lina Eidenberg Adamo