Kall soppa med gurka och avokado
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Ett smart buffétrick är att servera en soppa som är god även kall. Här med gurka, avokado, hönsbuljong och crème fraiche. Med lyxig topping och knaprigt tillbehör blir det en succé.
Annons
Kall soppa med gurka och avokado
Tycker du kall soppa låter tokigt? Det är det inte! Det är riktigt gott och passar otroligt bra på somriga bufféer.
10 personer (buffé)
Annons
Du behöver:
3 gurkor
2 avokador
5 dl färdig, kall hönsbuljong
3–4 dl crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1 citron, saften
Salt
Nymalen svartpeppar
Till servering:
5 skivor lantbröd
Olivolja
75 g laxrom eller annan rom
10 kvistar slätbladig persilja eller körvel
Gör så här:
- Skär gurkan i grova bitar. Skala och kärna ur avokadon, lägg fruktköttet och gurkbitarna i en mixer och kör till en jämn massa. Tillsätt buljong och crème fraiche tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med vinäger, citronsaft, salt och peppar. Håll kallt fram till servering.
- Skär brödet i avlånga bitar, ringla över olivolja och stek dem gyllene i ugn eller stekpanna. Strö över flingsalt. Fördela soppan i 10 små glas eller muggar. Lägg på en brödbit och toppa soppan med rom, örter och lite svartpeppar.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Annons