Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Biffsallad med grillad rödlök och koriander

24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på biffsallad med grillad rödlök och koriander
Rikke Westesen
Grilla ryggbiff och rödlök och servera i en frisk sallad med koriander och limedressing. Den ultimata sommarmaten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Biffsallad med grillad rödlök och koriander

Gör gärna salladen och dressingen i förväg, så går det fort att svänga ihop salladen när köttet och löken grillat klart.

Matig biffsallad med grillad rödlök och koriander
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 ryggbiffar
Olivolja
Salt och peppar
2 hjärt-/gemsallad
2 nävar ruccola
1 näve färsk koriander

Grillad rödlök:

6 små rödlökar
2 msk olivolja

Limedressing:

1 näve färsk koriander
2 limefrukter
½ färsk grön chili
½ tsk socker
2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Limedressing: Skölj och finhacka koriandern. Pressa limefrukterna – du behöver ca ½ dl limesaft. Finhacka chilin. Rör ihop koriander med limesaft, chili, socker och olivolja i en skål.
  2. Skölj salladshuvudena och låt dem rinna av. Plocka och lägg upp dem på en tallrik tillsammans med ruccola och koriander.
  3. Grillad rödlök: Skala och halvera lökarna. Gnid in dem med lite olivolja och grilla dem tills de är möra.
  4. Pensla biffarna med lite olivolja och grilla dem tills de fått fin färg och är lagom genomstekta. Krydda med salt och peppar. Låt biffarna dra i 5–10 minuter och skär dem sedan i skivor.
  5. Toppa salladbladen med biff­skivor och grillad rödlök. Ringla över limedressing. Servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Annons