Biffsallad med grillad rödlök och koriander
24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Grilla ryggbiff och rödlök och servera i en frisk sallad med koriander och limedressing. Den ultimata sommarmaten!
Annons
Biffsallad med grillad rödlök och koriander
Gör gärna salladen och dressingen i förväg, så går det fort att svänga ihop salladen när köttet och löken grillat klart.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 ryggbiffar
Olivolja
Salt och peppar
2 hjärt-/gemsallad
2 nävar ruccola
1 näve färsk koriander
Grillad rödlök:
6 små rödlökar
2 msk olivolja
Limedressing:
1 näve färsk koriander
2 limefrukter
½ färsk grön chili
½ tsk socker
2 msk olivolja
Gör så här:
- Limedressing: Skölj och finhacka koriandern. Pressa limefrukterna – du behöver ca ½ dl limesaft. Finhacka chilin. Rör ihop koriander med limesaft, chili, socker och olivolja i en skål.
- Skölj salladshuvudena och låt dem rinna av. Plocka och lägg upp dem på en tallrik tillsammans med ruccola och koriander.
- Grillad rödlök: Skala och halvera lökarna. Gnid in dem med lite olivolja och grilla dem tills de är möra.
- Pensla biffarna med lite olivolja och grilla dem tills de fått fin färg och är lagom genomstekta. Krydda med salt och peppar. Låt biffarna dra i 5–10 minuter och skär dem sedan i skivor.
- Toppa salladbladen med biffskivor och grillad rödlök. Ringla över limedressing. Servera direkt.
Foto: Rikke Westesen
Annons