Grön sparris med nässlor och citronverbena
12 jul, 2022
AvMorten Shou
Det är nu när sparrisen är som bäst som den förtjänar att skina – servera den med nässlor och frisk citronverbena.
Annons
Grön sparris med nässlor och citronverbena
Hittar du inte nässlor, öka mängden spenat.
4 portioner
Annons
Du behöver:
20 g pumpafrön
20 g hasselnötter
50 g babyspenat
70 g späda brännässlor
2 dl grönsaksbuljong
Havssalt
12 gröna sparrisar
4 pak choi
1 kruka citronverbena
Garnering:
1 näve bronsfänkål (lakritsdill)
Olivolja
Gör så här:
- Rosta pumpafröna och hasselnötterna i en varm, torr stekpanna tills de doftar. Låt svalna och hacka grovt.
- Blanchera spenat och nässlor i lättsaltat kokande vatten i en kastrull. Vrid vattnet ur bladen. Mixa spenat och nässlor och tillsätt lite buljong i taget tills du får en krämig mörkgrön sås. Smaka av med salt.
- Skölj sparris och pak choi, bryt av den nedre träiga delen på sparrisarna och kasta den. Blanchera sparris och pak choi i 2–3 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull, så de fortfarande har tuggmotstånd.
- Fördela sparris, pak choi och nässelsås på tallrikar. Plocka örterna och strö dem och rostade nötter över. Droppa lite olivolja över och servera.
Foto: Stine Christiansen
Annons