Grön sparris med vinägrett och hackade ägg
03 jan, 2012
AvRedaktionen
Vad säger: ”det är vår” mer än sparris? Servera med vinägrett, hackade ägg och några extra sardellfiléer. Dekorera med några tusenskönor.
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1 kg grön sparris
2 ägg
Vinägrett:
5 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk crème fraiche
1/2 msk vatten
salt och peppar
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
Bryt bort den träiga nedre delen av sparrisen (håll den mellan tummen och pekfingret och bryt så knäcks den där den är mjäll). Spara några råa till dekoration. Koka dem i lättsaltat vatten med knopparna över vattnet i cirka 4 minuter. Låt rinna av i en sil. Klappa torra med en ren kökshandduk och arrangera på fat.
Hårdkoka äggen, skala och hacka dem fint. Lägg ägghacket på sparrisen och ringla vinägretten över. Dekorera med strimlad rå sparris och några tusenskönor.
Servera med några extra sardellfiléer.
Annons