Grönärtsoppa med mynta – lika god varm som kall
26 maj, 2023
AvRedaktionen ELLE
Grönärtssoppa med mynta gör sig utmärkt som förrätt. Den går bra att förbereda dagen innan och går att äta både varm och kall.
Annons
Grönärtsoppa med mynta
Soppan går bra att förbereda dagen innan och är lika god varm som kall.
6 portioner
Annons
Du behöver:
2 purjolökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
600 g gröna frysta ärtor
2 ½ dl havregrädde
1 liter vatten
1 dl färsk mynta
1 vegetarisk buljongtärning
Svartpeppar
Salt
1 dl crème- eller havre fraiche
5–6 kvistar oxalis, till garnering
Gör så här:
- Fräs vitlök och purjolök i lite olivolja. Häll i ärtor och resterande ingredienser.
- Låt koka i cirka 10 minuter. Häll sen soppan i en blender och mixa slätt. Häll upp i vida glas, toppa med en klick crème fraiche, några blad mynta och oxalis.
Recept och foto: Malin Persson
Annons