Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grönkålssallad med ädelost, valnötter och fikon

25 nov, 2024
AvAnna Wendt
Recept på grönkålssallad med ädelost, valnötter och fikon
Klas Sjöberg
Grönkål, ädelost och fikon hör julen till! Satsa på en sallad med dessa godsaker och toppa med valnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Grönkålssallad med ädelost, valnötter och fikon

Härliga smaker samsas i den här festfina salladen. Ädelosten kan bytas ut till fetaost eller cheddar.

Annons

6 bufféportioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

100 g grönkål
140 g ädelost, 30 %
1 dl valnötter
1 dl torkade tranbär
4 färska fikon
1 nypa flingsalt
1 nypa nymalen svartpeppar

Honungsdressing:

¾ dl olivolja
2 msk honung
1 tsk dijonsenap
1 nypa salt
1 nypa nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
  2. Riv av grönkålen från stammen och riv kålen i mindre bitar. Lägg i en bunke och häll över ca 2 msk av dres­singen, massera runt tills grönkålen mjuknat.
  3. Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat och smula över ädelost. Krossa valnötterna grovt och strö över dem och tranbären. Dela fikonen i klyftor och fördela över salladen. Avsluta med lite mer dressing, flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera salladen med resten av dressingen vid sidan om.

Foto: Klas Sjöberg

Annons