Grönkålssallad med ädelost, valnötter och fikon
25 nov, 2024
AvAnna Wendt
Grönkål, ädelost och fikon hör julen till! Satsa på en sallad med dessa godsaker och toppa med valnötter.
Annons
Grönkålssallad med ädelost, valnötter och fikon
Härliga smaker samsas i den här festfina salladen. Ädelosten kan bytas ut till fetaost eller cheddar.
Annons
6 bufféportioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
100 g grönkål
140 g ädelost, 30 %
1 dl valnötter
1 dl torkade tranbär
4 färska fikon
1 nypa flingsalt
1 nypa nymalen svartpeppar
Honungsdressing:
¾ dl olivolja
2 msk honung
1 tsk dijonsenap
1 nypa salt
1 nypa nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Vispa samman ingredienserna till dressingen.
- Riv av grönkålen från stammen och riv kålen i mindre bitar. Lägg i en bunke och häll över ca 2 msk av dressingen, massera runt tills grönkålen mjuknat.
- Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat och smula över ädelost. Krossa valnötterna grovt och strö över dem och tranbären. Dela fikonen i klyftor och fördela över salladen. Avsluta med lite mer dressing, flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera salladen med resten av dressingen vid sidan om.
Foto: Klas Sjöberg
Annons