Grönkålssallad med bulgur och tahini
Receptet räcker till 4 portioner.
Grönkålssallad med bulgur
250 g grönkål
6 dl kokt bulgur
4 tomater
2 schalottenlökar
1 rejäl näve persilja
1 granatäpple
Gör så här: Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1×1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini- och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.
Tahini
2 dl sesamfrön
1 dl olivolja
1 nypa salt
Gör så här: Häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.
Tahini- & avokadodressing
1/2 dl tahini
1 avokado
1/2 dl olivolja
3 msk vatten
saft från 1/2 citron
salt och peppar
Gör så här: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.