Grönsaksrullar med cashewkräm
20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Dessa grönsaksrullar av zucchini och svart rättika är fyllda med cashewkräm, sparris och enokisvamp. Friska och goda!
Annons
Grönsaksrullar med cashewkräm
Som små gröna smycken!
40 rullar
Du behöver:
75 g cashewnötter
½ citron
½ knippe gräslök
2 dl sojayoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
1 svart rättika
1 zucchini
Fyllning:
10 gröna sparrisar
8 rädisa
20 haricot verts
200 g enokisvamp
1 kruka harsyra
Gör så här:
- Låt cashewnötterna ligga i vatten över natten. Riv skalet av citronen, pressa ur saften. Finhacka gräslöken. Låt nötterna rinna av, mixa med sojayoghurt, citronsaft, salt och svartpeppar. Rör ner citronzest och gräslök. Låt dra några timmar i rumstemperatur och lägg sedan i spritspåse.
- Skölj och torka rättika och zucchini. Skär långa strimlor, ca 1 mm tjocka, av dem med en mandolin. Rulla ihop dem till en rulle, fäst med tandpetare eller knyt ett gräslöksstrå runt.
- Spritsa cashewkrämen inuti rullen. Strimla grönsakerna som ska i, stoppa i dem som en bukett. Låt stå i kyl fram till servering så att de håller ihop.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt
Annons