Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grönsaksrullar med cashewkräm

20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på grönsaksrullar med cashewkräm
Dessa grönsaksrullar av zucchini och svart rättika är fyllda med cashewkräm, sparris och enokisvamp. Friska och goda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Champagnedrink med sockervaddBrand logo
Champagnedrink med sockervadd

Grönsaksrullar med cashewkräm

Som små gröna smycken!

Så gör du grönsaksrullar med cashewkräm

40 rullar

Du behöver:

75 g cashewnötter
½ citron
½ knippe gräslök
2 dl sojayoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
1 svart rättika
1 zucchini

Fyllning:

10 gröna sparrisar
8 rädisa
20 haricot verts
200 g enokisvamp
1 kruka harsyra

Gör så här:

  1. Låt cashewnötterna ligga i vatten över natten. Riv skalet av citronen, pressa ur saften. Finhacka gräslöken. Låt nötterna rinna av, mixa med sojayoghurt, citronsaft, salt och svartpeppar. Rör ner citronzest och gräslök. Låt dra några timmar i rumstemperatur och lägg sedan i spritspåse.
  2. Skölj och torka rättika och zucchini. Skär långa strimlor, ca 1 mm tjocka, av dem med en mandolin. Rulla ihop dem till en rulle, fäst med tandpetare eller knyt ett gräslöksstrå runt.
  3. Spritsa cashewkrämen inuti rullen. Strimla grönsakerna som ska i, stoppa i dem som en bukett. Låt stå i kyl fram till servering så att de håller ihop.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt

Annons