Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon
En fräsch grönsallad är ett måste på alla bufféer – bjud på en härlig sallad som får sin friskhet från vattenmelonen, syrlighet från getost och krisp från quinoa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommarBrand logo
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

Fräsch sallad med söt vattenmelon och krisp från quinoa.

Bjud på grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon

12 bufféportioner

Du behöver:

3 dl svart quinoa
2 huvuden romansallad
300 g fast getost på rulle
1 knippe gräslök
900 g vattenmelon
3 msk chiliolja

Gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Dela upp salladen i blad, skölj och torka dem väl. Plocka dem i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Vänd runt med quinoa.
  2. Bryt getosten i mindre bitar över salladen. Hacka gräslök. Skär vattenmelonsköttet i små bitar. Fördela gräslök och melon över salladen.
  3. Blanda salladen och ringla över chiliolja precis innan servering.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons