Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon
19 apr, 2022
AvRedaktionen ELLE
En fräsch grönsallad är ett måste på alla bufféer – bjud på en härlig sallad som får sin friskhet från vattenmelonen, syrlighet från getost och krisp från quinoa.
Annons
Grönsallad med quinoa, getost och vattenmelon
Fräsch sallad med söt vattenmelon och krisp från quinoa.
12 bufféportioner
Du behöver:
3 dl svart quinoa
2 huvuden romansallad
300 g fast getost på rulle
1 knippe gräslök
900 g vattenmelon
3 msk chiliolja
Gör så här:
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Dela upp salladen i blad, skölj och torka dem väl. Plocka dem i mindre bitar och lägg upp dem på ett fat. Vänd runt med quinoa.
- Bryt getosten i mindre bitar över salladen. Hacka gräslök. Skär vattenmelonsköttet i små bitar. Fördela gräslök och melon över salladen.
- Blanda salladen och ringla över chiliolja precis innan servering.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons