Gubbröra med potatis, sparris och sikrom
4 personer
Du behöver:
4 st hårdkokta ägg
½ rödlök
8 st gröna sparrisar
2 st kokta kalla potatisar
2 msk hackad gräslök
1 msk kaviar
1 ask ansjovis (à 55 g)
1 dl crème fraiche
vitpeppar från kvarn
ca 100 g sikrom
Gör så här:
Skala och hacka ägg, rödlök och lägg i en bunke. Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatis- eller sparrisskalare. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 3 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokad sparris ska vara ”al dente”.
Kyl ner i kallt vatten. Låt dem sedan rinna av på papper.
Skala potatisen och skär i bitar samt skiva ner den kokta sparrisen och lägg i bunken.
Hacka ansjovisen och rör ner i bunken och tillsätt gräslök, kaviar och crème fraiche.
Smaka av med peppar.
Tips! Servera i ansjovisburkar eller portionsskålar och toppa med sikrom.
Recept: Annica Karlsson
Foto: Pepe Nilsson