Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gubbröra med potatis, sparris och sikrom

22 mar, 2016
AvRedaktionen
Gubbröra med ansjovis och ägg är en svensk klassiker och en favorit på smörgåsbordet. Blanda gärna i potatis och sparris och toppa med sikrom. Servera i ansjovisburkar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gubbröra med potatis, sparris och sikrom.
Gubbröra med potatis, sparris och sikrom.

4 personer

Du behöver:

4 st hårdkokta ägg

½ rödlök

8 st gröna sparrisar

2 st kokta kalla potatisar

2 msk hackad gräslök

1 msk kaviar

1 ask ansjovis (à 55 g)

1 dl crème fraiche

vitpeppar från kvarn

ca 100 g sikrom

Gör så här:

Skala och hacka ägg, rödlök och lägg i en bunke. Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatis- eller sparrisskalare. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 3 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokad sparris ska vara ”al dente”.

Kyl ner i kallt vatten. Låt dem sedan rinna av på papper.

Skala potatisen och skär i bitar samt skiva ner den kokta sparrisen och lägg i bunken.

Annons

Hacka ansjovisen och rör ner i bunken och tillsätt gräslök, kaviar och crème fraiche.

Smaka av med peppar.

Tips! Servera i ansjovisburkar eller portionsskålar och toppa med sikrom.

Recept: Annica Karlsson

Foto: Pepe Nilsson

Annons