Gudomlig glasstårta
8–10 personer
Tid: ca 15 min + 2 timmar i frysen
Du behöver:
1/2 liter hallonsorbet
1 1/2 liter vaniljglass
2 dl hallon (färska eller frysta, tinade)
1/2 dl florsocker
Gör så här:
Ta fram vaniljglassen och låt den bli mjuk. Spara några hallon till garnering och rör sedan resten tillsammans med florsockret. Vänd ner i glassen. Klä insidan av en stor skål, ca 2 liter med plastfolie, folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut glassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett ”hål” lika stort så att det rymmer en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Lyft ur den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.
Klä även den lilla skålen med plastfolie så att det går ut en bit över kanten. Fyll den helt med hallonsorbet. Ta ut den stora skålen ur frysen. Lossa hallonsorbeten från den lilla skålen och ta bort plastfolien. Placera den därefter i hålet. Ställ in i frysen ca 2 timmar. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med hallon.
Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner