Gulbetor med svartkål och shiitake
27 jan, 2021
AvRedaktionen ELLE
Färsk shiitake är som gjort för att serveras tillsammans med gulbetor. Detta recept kommer garanterat imponera på gästerna!
Annons
Gulbetor med svartkål och shiitake
Vego och vansinnigt gott!
4 portioner
Du behöver:
5 gulbetor
4 färska lökar
200 g shiitake
1 knippe svartkål
Olivolja till stekning
Salt
Dressing:
1 ekologisk citron
6 msk olivolja
Gör så här:
- Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och gnugga av skinnet. Skär i klyftor.
- Halvera lökarna och ånga dem mjuka i en kastrull med lite vatten under lock i 5–7 minuter. De ska lätt dela sig.
- Ansa svamp och kål och skär i mindre bitar. Värm en stekpanna med lite olja i. Stek kål och svamp i 4–5 minuter. Krydda med salt.
- Riv skalet från citronen och rör ihop citronzest, -saft och olivolja. Droppa över betorna, lök, svamp och kål och servera.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen
Annons