Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fräsch gurksallad med avokado och blåbär

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på gurksallad med avokado och blåbär
Krispig gurka, mjuk avokado och söta blåbär blir tillsammans en riktigt läcker sallad. Lite färskpressad lime räcker gott och väl som dressing!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 oväntade fördelar med att äta mer gurkaBrand logo
TV: 5 oväntade fördelar med att äta mer gurka

Gurksallad med avokado och blåbär

Blåbär är inte bara gott i söta rätter utan fungerar också utmärkt i en läcker sallad.

Bjud på fräsch gurksallad med avokado och blåbär

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 gurkor
2 avokador
4 msk färskpressad limesaft
2 msk blåbärssirap eller granatäppelsirap
250 g blåbär
2 nävar färsk dill
2 nävar bronsfänkål

Gör så här:

  1. Skölj och skala gurkorna. Dela dem på längden och ta ut kärnhusen. Skär gurkorna i tjocka skivor. Halvera avokadorna, ta ut kärnorna och skär köttet i skivor. Droppa lite limesaft över avokadobitarna.
  2. Blanda resterande limesaft med blåbärssirap. Fördela gurka och avokado på tallrikar, strö blåbär och droppa dressing över. Strö kryddörter över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
Annons