Gurksnittar med laxmousse och rom
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Gurksnittar med laxmousse och rom är lättlagad plockmat som passar fint till ett glas bubbel!
Annons
Gurksnittar med laxmousse och rom
Laxmousse och rom på gurkskivor är en festlig och lättlagad aptitretare.
Annons
12 portioner
Du behöver:
Laxmousse:
300 g varmrökt lax
1 schalottenlök
1 näve färsk dill
1 liten näve gräslök
¾ dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk citronsaft
Salt och peppar
Till servering:
1 gurka
50 färsk lax- eller öringrom
1 näve färsk dill
Gör så här:
- Ta bort skinnet från laxen och plocka den i mindre bitar med hjälp av två gafflar. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj och finhacka dill och gräslök. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, lax, schalottenlök, dill och gräslök och smaka av med färskpressad citron, salt och peppar.
- Skölj gurkan och skär i tjocka skivor. Lägg upp laxmoussen ovanpå gurkskivorna och lägg på ett fat. Garnera med laxrom och dill och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons