Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs

03 jan, 2012
AvRedaktionen
Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.
Koka äggen med gurkmeja för att ge skalet en vacker färg! Servera med en majonnäs smaksatt med sardeller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

6 ägg

1/2–1 msk gurkmeja

sardeller i olja

1/2 tsk gurkmeja

flingsalt

1 äggula

1 1/2 dl jungfruolivolja

salt och peppar

lite citronsaft

Gör så här:

Koka äggen i vatten tillsammans med 1/2–1 msk gurkmeja tills de nästan är hårdkokta.

Mosa 2 sardeller i en mortel. Häll i gurkmeja, salt och mortla. Tillsätt äggulan. Vispa ihop med en gaffel och tillsätt olivolja i en smal stråle. Fortsätt vispa tills majonnäsen får en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.

Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.
Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons