Gyllengula gurkmeja-ägg med sardellmajonnäs
03 jan, 2012
AvRedaktionen
Koka äggen med gurkmeja för att ge skalet en vacker färg! Servera med en majonnäs smaksatt med sardeller.
Annons
6 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
6 ägg
1/2–1 msk gurkmeja
sardeller i olja
1/2 tsk gurkmeja
flingsalt
1 äggula
1 1/2 dl jungfruolivolja
salt och peppar
lite citronsaft
Gör så här:
Koka äggen i vatten tillsammans med 1/2–1 msk gurkmeja tills de nästan är hårdkokta.
Mosa 2 sardeller i en mortel. Häll i gurkmeja, salt och mortla. Tillsätt äggulan. Vispa ihop med en gaffel och tillsätt olivolja i en smal stråle. Fortsätt vispa tills majonnäsen får en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.
Annons