Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glass med hallon, jordgubbar och honung

01 jul, 2015
AvRedaktionen
Glass med hallon, jordgubbar och honung.
Hemmagjord glass med hallon, jordgubbar och honung. Lika vacker som god! Du behöver ingen glassmaskin för att göra den, även om det underlättar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 personer

Tid: 30 minuter + tid i frys

Ingredienser:

3 dl standardmjölk

1 1/2 dl grädde

4 äggulor

75 g socker

40 g honung

1 dl crème fraiche

200 g hallon

300 g jordgubbar

saft och rivet skal från 1 apelsin

Gör så här:

Koka under omrörning upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulorna med hälften av sockret och honungen i en metallskål. Ställ skålen över ett vattenbad. Blanda gräddsmeten med äggröran och vispa till en krämig och tjock massa. Tillsätt crème fraiche. Låt krämen svalna något. Skölj och rengör bären. Riv apelsinskalet och pressa ur saften. Purea bären, apelsinskal och -saft med resten av sockret. Kyl ner krämen i glassmaskinen enligt anvisningarna. Tillsätt fruktpurén sist och rör om lätt. Utan maskin: Häll över krämen i en skål och låt frysa i cirka 2 timmar. Vispa cirka 2 minuter med handvispen. Låt frysa ytterligare 2 timmar. Vispa ytterligare i 2 minuter och tillsätt fruktpurén med hjälp av en gaffel. Låt glassen frysa över natten.

Glass med hallon, jordgubbar och honung.
Glass med hallon, jordgubbar och honung.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons