Glass med hallon, jordgubbar och honung
10 personer
Tid: 30 minuter + tid i frys
Ingredienser:
3 dl standardmjölk
1 1/2 dl grädde
4 äggulor
75 g socker
40 g honung
1 dl crème fraiche
200 g hallon
300 g jordgubbar
saft och rivet skal från 1 apelsin
Gör så här:
Koka under omrörning upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulorna med hälften av sockret och honungen i en metallskål. Ställ skålen över ett vattenbad. Blanda gräddsmeten med äggröran och vispa till en krämig och tjock massa. Tillsätt crème fraiche. Låt krämen svalna något. Skölj och rengör bären. Riv apelsinskalet och pressa ur saften. Purea bären, apelsinskal och -saft med resten av sockret. Kyl ner krämen i glassmaskinen enligt anvisningarna. Tillsätt fruktpurén sist och rör om lätt. Utan maskin: Häll över krämen i en skål och låt frysa i cirka 2 timmar. Vispa cirka 2 minuter med handvispen. Låt frysa ytterligare 2 timmar. Vispa ytterligare i 2 minuter och tillsätt fruktpurén med hjälp av en gaffel. Låt glassen frysa över natten.
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips