Hallon- och chokladtiramisu
6 personer
Tid: 30 minuter + tid i kyl
Du behöver:
3 ekologiska ägg (delad vita och gula)
3 msk florsocker + 1 msk extra
250 g mascarpone
250 g hallon (spara några till servering)
1 1/2 dl kallt starkt bryggt kaffe (med 1 tsk socker i)
5 tsk amaretto
16 savoiardi-kex eller biscotti
1 tsk kakao
25 g vit choklad
25 g mörk choklad
Gör så här:
Vispa äggulor med 3 msk florsocker tills det blir vitt och pösigt, vispa sedan ner mascarpone-osten. Vispa äggvitorna separat och vänd sedan ner det i äggblandningen, börja med 1 msk och vänd sedan ner resten. Mosa hallonen i en skål och rör ner 1 msk florsocker. Rör samman kaffe och amaretto i en vid låg skål.Lägg i kexen och låt dem suga upp så mycket av vätskan som det går. Lägg sedan hälften i botten på ett fint fat och skeda över hälften av äggblandningen. Ringla över hallonmoset, lägg på andra hälften av kex och över dem den andra hälften av äggblandningen. Pudra över kakao. Låt stå i kyl i minst 4 timmar eller helst över natten. Innan servering strör du över färska hallon och hyvlar över chokladen.
Recept: ELLE mat & vin
Foto: Maja Smend/ipc europapress