Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hallon- och chokladtiramisu

24 jun, 2012
AvJenny Norberg
Ljuvlig tiramisu med hallon och choklad. En oslagbar sommardessert som går snabbt att göra och kan stå i kylen i väntan på servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hallon- och chokladtiramisu.
Hallon- och chokladtiramisu.

6 personer

Tid: 30 minuter + tid i kyl

Du behöver:

3 ekologiska ägg (delad vita och gula)

3 msk florsocker + 1 msk extra

250 g mascarpone

250 g hallon (spara några till servering)

1 1/2 dl kallt starkt bryggt kaffe (med 1 tsk socker i)

5 tsk amaretto

16 savoiardi-kex eller biscotti

1 tsk kakao

25 g vit choklad

25 g mörk choklad

Gör så här:

Vispa äggulor med 3 msk florsocker tills det blir vitt och pösigt, vispa sedan ner mascarpone-osten. Vispa äggvitorna separat och vänd sedan ner det i äggblandningen, börja med 1 msk och vänd sedan ner resten. Mosa hallonen i en skål och rör ner 1 msk florsocker. Rör samman kaffe och amaretto i en vid låg skål.Lägg i kexen och låt dem suga upp så mycket av vätskan som det går. Lägg sedan hälften i botten på ett fint fat och skeda över hälften av äggblandningen. Ringla över hallonmoset, lägg på andra hälften av kex och över dem den andra hälften av äggblandningen. Pudra över kakao. Låt stå i kyl i minst 4 timmar eller helst över natten. Innan servering strör du över färska hallon och hyvlar över chokladen.

Recept: ELLE mat & vin
Foto: Maja Smend/ipc europapress

Annons