Cheesecake med hallon och marshmallows
8 personer
Tid: 45 minuter + 1 natt i kyl.
Du behöver:
100 g smör
200 g digestivekex (krossade)
300 g marshmallows
2 dl mjölk
500 g cream cheese
1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde (lättvispad)
400 g frysta hallon
Gör så här:
Smält smöret, rör ner kexen och pressa ut i en pajform, 22 cm i diameter.
Smält marshmallows och mjölk på låg värme. Rör om hela tiden så de inte fastnar eller bränns. Skeda upp i en skål och låt svalna.
Vispa cream cheese med vanilj tills det är helt slätt. Vänd ihop med den kalla marshmallowssmeten, rör sedan ner den vispade grädden. Strö tinade hallon över kakbottnen, spara hälften.
Klicka upp smeten, bygg den som ett berg på höjden. Låt stå i kylen över natten. Purea resterande hallon tillsammans med saften som bildats när de tinat. Sila och skeda över såsen när du serverar kakan.