Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cheesecake med hallon och marshmallows

06 feb, 2015
AvJenny Norberg
Snabbgjord och supergod cheesecake med hallon och marshmallows. Enkel att förbereda dagen innan, bara ha i kylen på vänt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cheesecake med hallon och marshmallows.
Cheesecake med hallon och marshmallows.

8 personer

Tid: 45 minuter + 1 natt i kyl.

Du behöver:

100 g smör

200 g digestivekex (krossade)

300 g marshmallows

2 dl mjölk

500 g cream cheese

1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker

1 1/2 dl vispgrädde (lättvispad)

400 g frysta hallon

Gör så här:

Smält smöret, rör ner kexen och pressa ut i en pajform, 22 cm i diameter.

Smält marshmallows och mjölk på låg värme. Rör om hela tiden så de inte fastnar eller bränns. Skeda upp i en skål och låt svalna.

Vispa cream cheese med vanilj tills det är helt slätt. Vänd ihop med den kalla marshmallowssmeten, rör sedan ner den vispade grädden. Strö tinade hallon över kakbottnen, spara hälften.

Klicka upp smeten, bygg den som ett berg på höjden. Låt stå i kylen över natten. Purea resterande hallon tillsammans med saften som bildats när de tinat. Sila och skeda över såsen när du serverar kakan.

Annons